Auto-Proff i Haugesund tar miljøet på alvor. Ny maskin reduserer drivstofforbruk og skadelige utslipp uten kjemikalier!

28. april 2021

John Arne og resten av gutta på Auto-Proff i Haugesund har investert i en ny maskin som reduserer drivstofforbruket, skadelige utslipp og forebygger dyre feil – helt grønt og helt kjemikaliefritt.

Auto-Proff er dermed en av de første i Norge til å tilby hydrogenrens av motoren på bensin- og dieselbiler med Hy-Carbon maskinene, levert av Tønsberg-baserte Autor.

«Det er anslått at 3 av 4 biler får problemer grunnet tette og tilsotede deler.» Hydrogenet som produseres ved hjelp av Hy-Carbon maskinen oppnår spesielle egenskaper og fungerer både som et løsemiddel og en katalysator når det tilføres motoren via bilens luftinntak og fjerner sotrester og avleiringer som har samlet seg over tid. Både kunden og miljøet vil tjene på å få renset motoren med hydrogen. I uavhengige tester er det vist en reduksjon av drivstofforbruket med opptil 15% og skadelige utslipp med opptil 50% - samtidig som du både fikser og forebygger ellers dyre feil med en mulig prislapp langt over 50 000 kroner.

«Tidligere har man måtte ty til ulovlige metoder for å få bukt med problemet» Kjøremønstret i Norge med småkjøring og kaldt vær fører ofte til at bilen sjeldent oppnår god driftstemperatur og dermed soter mer, noe som raskere fører til tette deler og feilmeldinger på dashbordet. Da har mange tydd til å sette komponenter slik som EGR og DPF ut av spill – noe som fører til høyere utslipp og kan ha negativ virkning på bilens motor. Det vil også komme et nytt regelverk rund EU-kontrollen der disse komponentene skal sjekkes og John Arne tror derfor at hydrogenrens vil bli en rimelig og ettertraktet løsning for mange bileiere.

Prosessen er helt kjemikaliefri og en grønn teknologi som kun baserer seg på strøm og vann, til forandring fra alle tidligere metoder som har benyttet aggressive og skadelige kjemikalier.